Traže se smene u Lekarskoj komori – Komentari na B92

- Bez sumnje je da je lekarska komora kriminalna organizacija i kao takva sramota za zdravstvenu struku. Umesto da bude servis lekara ona je balast. Uzimaju novac,zaposljavaju stranacke kadrove, neradnike i nesposobnjakovice. Bave se navodno licenciranjem lekara i to na skandalozan nacin. Nisu stanju da daju odgovor ni na jedno pitanje vezano za edukaciju. U Nisu su prosle godine zamenili prostorije i iz centra presli u neki sokak u neciju privatnu kucerinu.Mogu misliti kako je to unosan dil bio.(Ivan17. decembar 2012 17:36)

 

-  Nakon ovog teksta do daljnjeg neću platiti članarinu Lekarskoj komori i do daljnjeg odbijam da skupljam bodove iz kontinuirane edukacije. Ja se edukujem svakodnevno jer dobar lekar koji leči svoje pacijente ima obavezu prema sebi samom da to čini. Smatram da umem nakon 10 godina školovanja (sa visokim prosekom i u roku) na Medicinskom fakultetu (6 godina osnovne studije i 4 godine specijalizacija) da sama procenim koju literaturu da koristim i sa kojim kolegama (kod nas i u svetu) razmenim iskustva. Lekarska komora ne može da se reformiše, ogrezla je u neradu, neznanju i korupciji. Neophodno je njeno hitno gašenje!!!(edukovani lekar17. decembar 2012 18:00)

TZV Lekarska komora je najobičnija reketaška organizacija koja je nametnula članarinu lekarima 0,8% od plate. Od tih novaca se zapošljavaju rodbina, komšije i partijsko članstvo, uglavnom lekari koji neće da rade kao lekari nego obične birokrate.Tako je znatno lakše. Ne vidim svrhu postojanja lekarske komore Srbije u ovakvom obliku. Ako se ide na neko predavanje koje se boduje za licencu,onda se mora plaćati i članarina Srpskom lekarskom društvu !!! Oni su kao zaduženio za tzv kontinuiranu edukaciju. A sve se svodi na reklamiranje farmaceutskih proizvoda. Glupost do gluposti.(Duško, dr17. decembar 2012 17:04)

-  Sama koncepcija lekarske komore a posebno deo koji govori o kontinuiranoj edukaciji predstavlja preveru neverovatbih razmera. naime, dovoljno je da se pojave predavaci iz iste ustanove, da pripreme predavanje a potom da ga plasiraju kao novinu i na taj nacin se skupljaju bodovi. U sustini, radi se o prikupljanju poena za licencu koji se dobijaju za novac. Sve ovo podseca na prodaju indulgencija. Ova komora predstavlja neverovatnu formu monopola, bez konkurencija i bez vizije neophodne za unapredjenja profesije.(Ljubisa Jovasevic18. decembar 2012 09:23)

- Neverovatno, nemam reci. A inkubatore za prevremeno rodjenu decu kupuje B92 preko humanitarnih akcija. ??? Zasto ne najure te stetocine i gde ide toliki novac? Ministarka ne radi nista.(marija17. decembar 2012 17:55)

 Pa da, tako je, zašto bi postojao sajt poput onog "kakav je doktor", gde može da se prijavi korupcija i ocene lekari, ili nešto slično, kome to uopšte u ovoj državi treba… Koliko je samo smešno to što se komora protiv ovakvog sajta buni, a gledajte šta rade. Da nije tužno bilo bi smešno.(uricazapenje17. decembar 2012 19:49)

-  "Od tih novaca se zapošljavaju rodbina, komšije i partijsko članstvo, uglavnom lekari koji neće da rade kao lekari nego obične birokrate." Doktore Duško, mislite i na nas pacijente! Ako neki lekar neće da radi kao lekar, možda ima razloga zašto je najbolje za sve da i ne radi kao lekar …(zdrav razum17. decembar 2012 17:35)

-  KAO I UVEK. Prvo lepo saradjuju , uzimaju nam novac i dele ga, a onda kada se posvadjaju oko istog, krenu lavine optuzbi sa obe strane, iznosi se prljav ves, A SVE su znali i jedni i drugi i cutali su godinama.Tesko do postenih ljudi u Srbiji. Na kraju gospodja ce do penzije biti predsednik komore, jer se ta fotelja ne napusta.(Perko17. decembar 2012 17:23)

- Nadam se da će ministar finansija ukinuti sva obavezna članstva , naročito u "komorama" i "sindikatima" , jer ta obavezna članstva i te njihove "nadležnosti" danas ne postoje ni na severu evrope, ne postoje ni u Americi i Kanadi, a nikad nisu postojale u celoj Aziji . Skoro svugde u svetu doktorske i sve druge licence imaju vremenski rok, obično pet godina , licenca se oduzima zbog nekog grubog prekršaja, kakvi seminari, kakvi poeni , samo se neko dosetio da pojedinim profesorima puni džep i ima stalni izvor prihoda. Koliko je samo tih mafijaško- reketaških organizacija izmišljeno , a zdravstvo katastrofa. B92 skuplja pare za inkubatore, japanci poklanjaju mamografe, a 4.5 miliona evra ide godišnje nekakvoj komori sa par radnika čiji sveukupni troškovi ne prelaze ni 100.000 eura. Pa gde ode ta razlika , ista bahatost je viđena kod direktora RATEL-a. (Viking17. decembar 2012 17:21)

IZVOR: B92, PONEDELJAK 17.12.2012 | 18:33 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

  1.