SAOPŠTENJE ZA JAVNOST UDRUŽENJA „PRIVATNI LEKARI SRBIJE“

Pozivamo Ministarstvo zdravlja da u slučaju GAK Narodni front i drugih zdravstvenih ustanova u javnom sektoru gde su se dešavali propusti u lečenju pacijenata po hitnom postupku izvrši  analizu i smeni najuži  rukovodeći kadar,koji je najodgovorniji za organizaciju posla i stručni rad bolnice. Uostalom tako je u EU u koju upravo pokušavamo da udjemo.

Medjutim ovde je u pitanju i posebna okolnost. Zamenik direktora GAK Narodni front dr Spaso Andjelić je i predsednik Lekarske komore Beograda.Pitamo: zašto to krije od javnosti i zašto se nije predstavio kao predsednik Lekarske komore Beograda i izašao u javnost sa saopštenjem o dogadjajima koji se dešavaju u njegovoj bolnici?Pa valjda je Lekarska komora ta koja treba da da mišljenje o ovakvim dogadjajima,a pogotovo dr Spaso Andjelić kao prvi čovek Lekarske komore Beograda,čiji su članovi i lekari iz GAK Narodni front.

Pa naravno da ne može da „izadje“ u javnost zamenik direktora GAK Narodni front dr Spaso Andjelić,jer ima puno „putera“ na glavi. Svojevremeno je bio  procesuiran u aferi „kradja beba“ u GAK Narodni front,koja je na volšeban način zataškana. Protiv  dr Spase Andjelića, predsednika Lekarske  komore Beograda  i  dr Tatjane Radosavljević,direktora Lekarske komore Srbije,lekari su pokrenuli krivične prijava zbog enormne korupcije,kriminalnih radnji u poslovanju  LKS i pljačke 25 miliona evra lekarskih članarina.

Zbog svega iznetog i postoji opravdana sumnja u javnosti da će rukovodstvu bolnice doneti pravičnu i profesionalnu odluku,kada je u pitanju smrt bebe sa sumnjom na neadekvatno lečenje!

 Zato se i očekuje da Ministarstvo zdravlja  brzo i pravovremeno reaguje, smenom kompletnog rukovodstva bolnice,koje inače i postavlja,a zbog očiglednog propusta u organizacijI  u zbrinjavanju  rizične trudnoće. Ministarstvo zdravlja mora da se pod hitno posveti prestruktuiranju organizacije u državnim bolnicama u Srbiji,jer se slične stvari dešavaju i u drugim bolnicama,o čemu nas svakodnevno obaveštavaju mediji.

 Očekuje se da se što pre povrati poljuljano poverenje gradjana Srbije u dobru organizaciju i rukovodjenje državnim bolnicama,o čemu je upozorila i EU,kada je srpsko zdravstvo proglasilo za najlošije u Evropi.

Beograd,23.08.2013