Premijeru Aleksandru Vučiću-sprečite Tatjanu Radosavljević i njenu kriminalnu grupu da pljačkaju Lekarsku komoru

Poštovani Premijeru,Gospodine Vučiću,Obraćamo Vam se javno povodom zahteva 30.000 srpskih lekara da se uvede prinudna uprava u LEKARSKU KOMORU SRBIJE a zbog: korupcije,kršenje ljudskih prava i falsifikovanje izbora.Ovo je političko poitanje!

1.       KORUPCIJE, 30.000 lekara godišnje uplaćuje po 100 EVR-a,pa puta 8 godina,to je 28,8 miliona EVRa. Samo tražimo da se objavi gde su te pare i kako su trošene pare lekara!

2.       KRŠENJE LJUDSKIH PRAVA, Doktorima se „sudi“ u parasudskim organima LKS zato što su zatražili da se javnost obavesti o zbivanjima u LKS,zbog učestvovanje na konferencijama za štampu i zbog učešća u TV emisijama.Ko je ovlastio LKS da reketira,proganja i zastrašuje doktore koji su se javno suprostavili kriminalnim radnjama „direktora“ Lekarske komore Tatjane Radosavljević. Organizovane su parasudske formacije u LKS koje,vrše „istražne radnje“ i „sude“ i donose odluke o zabrani rada u lekarskoj profesiji,bez sudske odluke? U toku je „sudjenje“ 30-orici uglednih srpskih doktora,zato što su na sednici Predsedništva Srpskog lekarskog društva zatražili od Vlade Srbije da uvede prinudnu upravu u LKS i obavesti javnost o zbivanjima u Komori.A pokrenute su i istražne radnje i sudjenje protiv 4-vorice privatnih doktora,zato što su organizovali Press konferenciju i u TV emisijama izneli dokaze o korupciji i kriminalu u LKS.

3.       ZAKAZIVANJA „IZBORA“ za 8.jun i vodjednja „IZBORNE KAMPANJE“ U VREME KADA SE SRBIJA BORI SA KATASTROFALNIM POPLAVAM A i njenim posledicama! SRAMOTA!

4.       NELEGITIMNOSTI IZBORA I FALSIFIKOVANJE IZBORA jer se održavaju po ulicama,a ne u  zdravstvenim ustanovama,bolnicama, domovima zdravlja,kliničkim centrima. Vas je kandidovala Vaša stranka,pa logično je da doktore kandiduju zdravstvene ustanove gde oni rade.

5.       BAHATOG TROŠENJA PARA LEKARA NA PLATE,direktor Komore Tatjana Radosavljević volontersku funkciju direktora,proglašava za profesionalnu i odredjuje sebi platu od 30.000 EVRa,   godišnje,bruto, i zapošljava šefa kabineta,savetnika i još 5 njih.Pa ni Vi nemate toliku platu.

6.       Ako Vi Gospodine Premijeru pozivate Srbiju na štednju,ako se lekarima umanjuje dohodak za 20%,pa ovakvo ponašanje direktora Komore vredja zdravi razum! Još ako Vam kažemo da u periodu kada se Srbija bori za teškom ekonomskom krizom direktor Komore Tatjana Radosavljević sa svojom „ekipom“ svaki mesec  putuje po svetu,po destinacijama,kao što su RIO,Melburn, Toronto itd,i plaća članarinu po 50.000 EVR-a nekim svetskim asocijacijama.Pa i sami vidite da je dara  prevršila meru!

Poštovani Predsedniče Vlade,Gospodine Vučiću,

1.       Vama se doktori obraćaju kao Premijeru Srbije,jer Lekarska komora Srbije nije NGO, ona je posrednik Vlade Srbije prema doktorima sa prenetim javnim ovlašćenjima,a za čiji rad je odgovorna Vlada Srbije, po Zakonu o Komorama.

2.      Vama se doktori obraćaju jer  im za 8 godina postojanja Lekarske komore niko nije odgovorio. Obraćali smo se vladama Koštunica-Dinkić,Tadić-Cvetković,Dačić i sada Ministru zdravlja dr Zlatiboru Lončaru, članovima Vlade Srbije-ministrima, drzavnim sekretarima i pomoćnicima ministara,Predsedniku Republike, Savetu i Agenciji za borbu protiv korupcije, Tužilaštvu i nema odgovora.Svima je dostavljena kompletna dokumentacija, koja  je deo originalne dokumentacije baš iz LKS.Stanje je nasledjeno,ali ga Vi morate rešavati.

3.       Pošto je ovo političko pitanje,a ne pitanje zdravstva i doktora,očekujemo političko rešenje .

4.       Rekli ste da neće biti zaštićenih i da ćemo imati brze odgovore.

5.       Predlažemo da posetite Srpsko lekarsko društvo,koje je ikona srpske medicine,koje postoji preko 140 godina i da sa lekarima porazgovarate o aktuelnim problemima.

6.       Ovo iznosimo jer želimo rešenje i promene,ne mirimo se sa postojećim problemima i želimo da srpsko zdravstvo pomerimo sa poslednjeg mesta u EU.

7.       Pošto ste pravnik šaljemo Vam primerke „tužbi“ LKS protiv lekara koji su javno izneli svoje mišljenje! Kada ih budete čitali, videćete da su ovo svojevrsni „BISERI“!

Očekujemo Vaš odgovor i sastanak sa Vama. 

Prof dr Višeslav Hadži-Tanović.predsednik

PRIVATNI LEKARI SRBIJE