Pljačka lekarskih članarina u Lekarskoj komori Srbije se nastavlja,bitka za preostalih 5 miliona evra

"Privatni lekari Srbije"  i "Srpsko lekarsko društvo Srbije" upozorili su Predsednika Vlade,Predsednika Srbije,Ministra zdravlja i ostale ministre u Vladi  o kriminalnim dešavanjima u Lekarskoj komori Srbije,pljački 30 miliona evra lekarskih članarina,o nelegitimnosti Skupštine LKS,koji je birana na ulici,a ne u zdravstvenim ustanovama,kao i o nelegitimnosti direktora i upravnog odbroa LKS,Odgovora nema!

"Blic": SAZNAJEMO Vlasnik privatnog doma zdravlja novi direktor Lekarske komore

S.T. | 01. 07. 2016 – 06:48h   07:21h

Komentara: 48

Dr Milan Dinić, lekar opšte prakse i vlasnik jednog privatnog doma zdravlja u Beogradu, novi je direktor Lekarske komore Srbije, saznaje "Blic".

- Velikom većinom izglasan je Dinić za novog direktora. To je ta ista struja koja je do sada samo imala korist od Komore, uzimala veliki novac za putne troškove i koja ima ideju da sada novac svih lekara potroši na kupovinu nove zgrade – kaže za „Blic“ jedan od delegata u Skupštini Lekarske komore.

Pre samo mesec dana dosadašnja direktorka dr Vesna Jovanović smenjana je sa te funkcije jer nije htela da učestvuje u finansijskim malverzacijama.

Kako „Blic“ saznaje, ta ista struja koja je zahtevala njenu smenu, kao i smenu njenog prethodnika prof. dr Dragana Delića, sada je izabrala da na čelu Komore bude lekar iz privatnog sektora.

Međutim, rad Komore se, tvrde izvori „Blica“, u poslednje vreme pretvorio u borbu za prevlast i novac, koga trenutno na računu ima nešto više od pet miliona evra. U Komori vlada potpuni haos, što je dovelo do toga da rad te esnafske organizacije liči na prepirke na pijaci. Vlada pohlepa zbog mesta u Skupštini lekara, članstvu u upravnom i nadzornom odboru, kao i zbog raznih novčanih sledovanja koja prate sve te funkcije.

Doktori u Komori vode brigu o ostvarivanju ličnih i materijalnih interesa.

Kako je „Blic“ već pisao, članovi Upravnog odbora LKS za prvih pet meseci ove godine uzeli su iz kase Komore šest miliona dinara samo za putne troškove i dnevnice.